تفاوت میان طراحی وب و توسعه وب
یکی از سوالاتی که ممکن است ذهن شما را درگیر کند، این است که تفاوت میان طراحی وب و توسعه وب چیست؟ بسیاری از افراد تصور می کنند که توسعه دهنده وب و طراح وب هر دو یک کار را انجام می دهند. اما باید بگوییم که میان این دو تفاوت هایی وجود دارد. در ادامه مطلب به صورت کامل فرق طراح وب و توسعه دهنده وب را خواهیم گفت.
بیشتر بخوانید: طراحی سایت اصفهان
طراحی و توسعه وب چیست؟
در واقع کسی که طراحی وب انجام می دهد، به مجموعه ای از مهارت ها تسلط داشته و می تواند ظاهر یا قالب سایت را آماده کند. طراح وب با ظاهر سایت سر و کار دارد و تلاش می کند تا ارتباط کاربران با سایت را ساده تر و بهینه سازی کند.
در مقابل توسعه دهنده وب در واقع هدف اصلی اش بهبود ساختار داخلی سایت مثل سرعت، نحوه عملکرد ویژگی ها و .. است. او برای این کار از زبان های برنامه نویسی مختلف استفاده می کند.
پس تا حدودی با تفاوت میان طراحی وب و توسعه وب آشنا شدیم؛ در ادامه با جزئیات بیشتر خواهیم گفت.
طراح وب یا Web Designer کیست؟
یک طراح وب یا Web Designer متخصصی است که مسئولیت طراحی و ساخت ظاهر بصری و رابط کاربری (UI) یک وب سایت را بر عهده دارد. آنها با استفاده از مهارت های هنری و فنی خود، صفحات وب را به گونه ای طراحی می کنند که هم از نظر زیبایی شناسی جذاب و هم از نظر کاربری آسان باشند.
طراحان وب یا Web Designer ها از ابزارهای مختلفی مانند Illustrator یا Dreamweaver و … استفاده می کنند. آنها با خلاقیتی که دارند و با توجه به وب سایت و نیاز کارفرما، اقدام به طراحی صفحات مختلف یک سایت می کنند.
مهارت های مورد نیاز یک طراح وب:
- مهارت های هنری: طراحان وب باید خلاق و دارای حس زیبایی شناسی قوی باشند و بتوانند طرح های بصری جذاب و کاربرپسند را ایجاد کنند.
- مهارت های فنی: طراحان وب باید با نرم افزارهای مختلف طراحی مانند Adobe Photoshop، Illustrator و XD و همچنین اصول اولیه HTML و CSS آشنا باشند.
- مهارت های حل مسئله: طراحان وب باید بتوانند مشکلات مربوط به طراحی و ساخت وب سایت را به طور خلاقانه حل کنند.
- مهارت های ارتباطی: طراحان وب باید بتوانند به طور موثر با مشتریان، اعضای تیم و سایر ذینفعان ارتباط برقرار کنند.
توسعه دهنده وب یا web developer کیست؟
توسعه دهنده وب یا web developer به فردی گفته می شود که به کمک زبان های برنامه نویسی مختلف نظیر #HTML ، PHP، JavaScript، CSS ، Python، SQL، jQuery، C عملکرد سایت را گسترش داده و به آن ویژگی های جدید اضافه می کند. او با نوشتن کدهای پیچیده سعی می کند تا به طراحی آماده شده توسط وب دیزاینر، جان و روح ببخشد. فرق طراح وب و توسعه دهنده وب دقیقا همین است؛ آنها مکمل یکدیگر بوده و در کنار هم پاسخگوی نیاز کارفرما خواهند بود.
وظایف اصلی یک توسعه دهنده وب
- نوشتن کد: توسعه دهندگان وب با استفاده از زبان های برنامه نویسی مختلف، کدهایی را می نویسند که وب سایت ها و برنامه های کاربردی وب را functional می کند.
- تست و اشکال زدایی: توسعه دهندگان وب باید وب سایت ها و برنامه های کاربردی وب را به طور کامل تست کنند تا مطمئن شوند که به درستی کار می کنند و هیچ مشکلی ندارند.
- عیب یابی: در صورت بروز مشکل در وب سایت یا برنامه کاربردی وب، توسعه دهندگان باید مشکل را عیب یابی کرده و آن را حل کنند.
- استقرار و نگهداری: توسعه دهندگان وب باید وب سایت ها و برنامه های کاربردی وب را در سرورهای زنده مستقر کرده و آنها را نگهداری کنند.
- به روز رسانی و ارتقا: وب سایت ها و برنامه های کاربردی وب را با جدیدترین فناوری ها و استانداردها به روز کرده و ارتقا دهند.
اهمیت عملکرد طراح وب چقدر است؟
همانطور که گفتیم طراح وب به فردی گفته می شود که ظاهر سایت شما را می سازد؛ از طرفی اغلب کاربران در نگاه اول ظاهر سایت شما را می بینند، نه امکانات آن را! پس زمانی می توانید کاربران را به سایت جذب کنید و آنها را در سایتتان نگه دارید که ظاهری جذاب با رنگبندی و تصاویر حرفه ای داشته باشید.
از این رو می توان گفت طراحی وب و میزان دانش و مهارت web designer در جذب کاربر اهمیت زیادی دارد.
یک طراح وب باید چه مهارت هایی داشته باشد؟
پیش از این در مورد فرق طراح وب و توسعه دهنده وب صحبت کردیم؛ یک طراح وب دقیقا باید چه مهارت هایی داشته باشد؟
- تسلط کامل بر زبان کدنویسی مربوط به ظاهر سایت مانند زبان های HTML و CSS
- درک کامل اصول طراحی وب با توجه به قوانین موتورهای جستجو
- دانش کافی در مورد رنگ ها و فونت ها
- توانایی استفاده از ابزارهای مختلف طراحی و گرافیکی
- توانایی ایجاد ویژگی های متحرک و جذاب در سایت
انواع طراحان وب کدامند؟
طراحی تجربه کاربری (UX)
گفتیم که فرق طراح وب و توسعه دهنده وب در نحوه عملکرد آنها است و در عین حال مکمل یکدیگر هستند؛ طراح وب انواع مختلفی دارد که یکی از آنها طراحی تجربه کاربری یا UX است.
در واقع در این نوع طراحی به کیفیت تجربه کاربران در زمان استفاده از سایت توجه می کنند. اینکه کاربران در زمان ورود به سایت دقیقا به چه مواردی توجه می کنند و برای رسیدن به هدفشان چه مسیری را طی می کنند. بهبود این مسیر و کیفیت تجربه کاربری، منجر به بهبود سئو سایت خواهد شد.
طراح رابط کاربری (UI)
منظور از طراحی رابط کاربری یا User Interface، المان های مختلف سایت نظیر تصاویر، فونت ها، گرافیک ها و هر آنچه به چشم کاربر می آید، است. نحوه طراحی، رنگ بندی و گرافیک اجزایی مانند دکمه ها، برچسب ها، نوار جستجو، اعلان ها، باکس ها و جعبه های مختلف و … همگی در دسته طراحی رابط کاربری سایت قرار می گیرد.
طراح بصری
طراحان بصری یا Visual Designer یک پکیج کامل از طراحی رابط کاربری و تجربه کاربری هستند؛ در واقع این افراد تخصص و دانش بیشتری داشته و هر دو طراحی را همزمان پیش می برند.
توسعه دهنده وب باید چه مهارت هایی داشته باشد؟
اصلی ترین تفاوت میان طراحی وب و توسعه وب در مهارت هایی است که باید کسب کنند؛ برخلاف طراحان وب که باید در زمینه گرافیکی مهارت داشته باشند، توسعه دهندگان وب دانش تخصصی در حوزه کدنویسی نیاز دارند. فرق طراح وب و توسعه دهنده وب دقیقا در دانش آنها است!
از مهارت های مورد نیاز توسعه دهنده وب می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- توانایی و داشتن تجربه در زمینه آزمون و خطا سایت و دیباگ کردن
- ریز بین و توجه به جزئیات
- توانایی بررسی مسائل فنی سایت
- تخصص و دانش کافی در زبان های برنامه نویسی برای طراحی سایت
انواع توسعه دهندگان وب کدامند؟
همانطور که طراحان وب انواع مختلفی دارند، توسعه دهندگان وب نیز انواع مختلفی دارند که در ادامه خواهیم گفت:
توسعه دهنده front-end
اولین تفاوت میان طراحی وب و توسعه وب در این است که طرح پیاده شده توسط طراح رابط کاربری باید توسط توسعه دهنده وب پیاده سازی شود. در واقع طراح وب ظاهر سایت را به توسعه دهنده تحویل داده و او با توجه به آن طرح، عملکرد ها را ایجاد می کند.
یک توسعه دهنده front-end باید از زبان های Html و CSS برای ایجاد طرح های بصری استفاده کند.
توسعه دهنده back-end
back-end developer پیچیدگی کارش از توسعه دهنده front-end بیشتر است؛ آنها پشت صحنه یک سایت را ایجاد می کنند و باید عملکرد صحیح سایت را تضمین کنند.
developer بک اند سایت بخش های مختلف سایت را بررسی کرده و عملکرد آنها را می سنجد.
توسعهدهنده Full Stack
Full-stack developer در واقع به فردی گفته می شود که در زمینه توسعه front-end و back-end دانش و تخصص کافی دارد. اصولا وب سایت هایی که برای توسعه خود سرمایه زیادی ندارند، می توانند از Full-stacker کمک بگیرند.
تفاوت میان طراحی وب و توسعه وب چیست؟
در طول محتوا سعی کردیم با معرفی کامل طراح وب و توسعه دهنده وب شما را با فرق طراح وب و توسعه دهنده وب آشنا کنیم. اما در ادامه با جزئیات بیشتری در مورد تفاوت میان طراحی وب و توسعه وب صحبت خواهیم کرد.
تمرکز اصلی طراحان وب روی ظاهر سایت بوده و این در حالی است که توسعه دهندگان بر عملکرد و ساختار سایت تمرکز دارند.
طراحان وب بر اساس نیاز کاربر یک ظاهر و ماکت از عناصر بصری ایجاد می کنند؛ سپس توسعه دهندگان وب طرح را بررسی کرده و مشخص میکنند که آیا طرح قابل اجرا هست یا خیر؟!
ابزارها و برنامه هایی که توسعه دهندگان وب استفاده می کنند شامل کتابخانه ها، چارچوب های کدنویسی، پلتفرم های نسخه سازی کد ها، سیستم های مدیریت محتوا و … است.
این در حالیست که طراحان وب از نرم افزارهایی نظیر فتوشاپ، CMSها مانند وردپرس و سازنده وب سایت مانند Elementor و … استفاده می کنند.
برای طراحی سایت کدام یک اهمیت بیشتری دارد؟
همانطور که گفتیم تفاوت میان طراحی وب و توسعه وب زیاد است و آنها در کنار هم می توانند یک سایت حرفه ای به شما تحویل بدهند. زمانی که برای طراحی سایت اقدام می کنید، در واقع شما همزمان باید به فکر گرافیک سایت و پشت صحنه آن باشید. درست مانند یک فیلمی که نویسنده متن را آماده می کند و بازیگر آن را اجرا می کند.
فرق طراح وب و توسعه دهنده وب هم همین است؛ طراح وب یک طراح را به شما ارائه می دهد و اجرای آن به عهده توسعه دهنده وب سایت است.
چطور بهترین توسعه دهنده و طراح وب را انتخاب کنیم؟
انتخاب درست طراح و توسعه دهنده وب در سایتی که به شما تحویل داده می شود، اهمیت زیادی دارد. طراح وب باید خلاقیت کافی داشته باشد تا بتواند سایتی منحصر به فرد و با ظاهری متفاوت از رقبا به شما ارائه کند. در عین حال توسعه دهنده وب نیز باید بتواند با دانش کدنویسی خود، نهایت سعی خود را به کار بگیرد تا طرح ارائه شده را به مرحله اجرا برساند. در انتخاب توسعه دهنده و طراح وب، اصلا فرق طراح وب و توسعه دهنده وب اهمیتی ندارد؛ بلکه میزان دانش و عملکرد آنها مورد توجه است. برای انتخاب درست، باید نمونه پروژه های انجام شده توسط آنها را بررسی کنید. هر چه پروژه های انجام شده حرفه ای تر و بی نقص تر باشد، با مشکلات کمتری دست و پنجه نرم خواهید کرد.
پیشنهاد مطالعه: طراحی سایت با وردپرس
طراحی سایت حرفه ای با موج دیجیتال
اگر قصد طراحی سایت را دارید، می توانید از مجموعه موج دیجیتال کمک بگیرید؛ مجموعه ما با بهره گیری از بهترین طراحان وب و توسعه دهندگان، تلاش می کند تا وب سایتی متناسب با نیاز و سلیقه شما طراحی کند. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر از هزینه طراحی سایت و نحوه انجام آن باید مشاوران ما تماس بگیرد.